OKLAHOMATAX COMMISSION

TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE (405) 521-31 33
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

May 2, 2000

Re:  Our File Number LR — 00-84; State sales tax exemption on gas and
electricity for residential/apartment complex common area energy usage

Dear . ____.

This is in response to your inquiry for clarification as to whether gas and
electricity purchased by an apartment complex to operate facilities that benefit the
common good (i.e., office, swimming pool and recreational areas, laundry, security
lighting, hallways, and the like), come within the tax exemption of 68 O.S. Section 1357
(6) for “sales of ...Gas and electricity when sold exclusively for residential use”.

Please be advised that the Commission adopted the report of its administrative
law judge who determined that “the use of gas and electricity in the common areas of an
apartment complex may be incidental to the residential use of the utilities by the
individual customer of the individual units, but the purchases (by the complex through its
managers) cannot be found to be exclusively for residential use”. See “residential use
defined by Commission Rule 710:65-13-120. Accordingly, purchase by the complex of
gas and electricity to operate the common facilities does not come within the “sold
exclusively for residential use” exemption.

Please find enclosed a copy of the statutory reference for your information. If I
can be of further assistance, please contact me.

Sincerely,
Brenda J. Sullivan
Tax Policy Analyst
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