
OKLAHOmA' 
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE ( 405) 521- 3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE ( 405) 522-0063

September 14, 2000

Re: Our file Number LR -00 -077; Sales tax requirements for

Dear

This is in response to your inquiry concerning the proper permitting and
collection of sales and other taxes at I have scanned into this letter, your

scenario and questions. Each question is followed by our response: 

The has contracted with

to manage our
This arrangement presents some unusual tax

related questions. Our Senior Comptroller,            has advised me that you

may be able to assist us in resolving those questions. 

has an active Sales Tax Permit #         This number carries the State
FEI number." 

Question: Should      ( The Owner) continue to use this permit for Sales Tax, 
Tourism and Promotion Tax transactions related to Or, should

Interstate secure a new permit in their name for their operations? This

would also apply to County and State Beer Licenses. 

Response: If is making the sales it is required to obtain a sales tax
permit, beer licenses and a mixed beverage tax permit. Sales and mixed beverage tax

permits and beer licenses are not transferable. Please see Oklahoma Tax Commission
Rule 710: 65 -9 -1. 

Question: Does ownership convey any sales tax exemption to the
management company for other purchases of goods and services ( other than
resale merchandise) used in the operations of the facility? 
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Response: No. 

Question: Is a direct relationship required for Liquor Licensing ( Gross Receipts
Tax) and the Sales Tax Permit holder? If is the Sales Tax entity - can

be the Liquor licensed entity? If so - would need a separate
Sales Tax permit and Beer License for the liquor operations? 

Response: A mixed beverage tax permit cannot be issued unless the applicant holds
a sales tax permit. Since will be making sales, it must hold a sales tax permit
and if it is going to be making sales ofbeer and mixed beverages, it must have beer
licenses and a mixed beverage tax permit in its name. However, the sales tax permit

that would holdfor its sales of lodging andfood, would sufficefor its sales of
beer and mixed beverages. It would not need to hold two sales tax permits. 

This response applies only to the circumstances set out in your request of April S, 
2000. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally
relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have
been accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable
law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION

ichael . Pi low

Tax Policy Analyst


