OKLAHOMA TAX COMMISSION |

TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION B ‘ PHONE (405) 521-3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE (405) 522-0063

September 19, 2000

Re:  Our file Number LR-00-073; Sales tax on transactions made by the
organization.

Dear

This is in response to your inquiry concerning the sales taxability of certain
transactions entered into by your organization. I have reviewed the material you sent with
your letter and I have scanned your description of the transactions into this letter. Each is
followed by our response as to whether they are subject to sales tax in Oklahoma.

1)Sales of and
(notebooks, song books, posters, videos, CDs, cassettes, etc) to interstate and

international customers and to intrastate customers that have tax exempt status on
file with us (Section 4).

Response:  Generally, sales to interstate and international customers where the
customer does not receive physical possession of the material inside Oklahoma are
exempt from Oklahoma sales taxes. Please refer to Oklahoma Tax Commission
Rules 710:65-13-90 and 710:65-15-1. For sales made in Oklahoma to entities that

have a valid exemption to claim, you should obtain the documentation required by
Rule 710:65-7-6.

2) Sales of subscriptions of the monthly bulletin
periodical. This subscription has run for 52 consecutive months since 1995. This
material is stand-alone and is not combined into a notebook with other material. It
is mailed to both individual subscribers and distributed as a subscription in bulk to
corporations using the bulletins (Section 5).

Response:  Sales of newspapers and periodicals are not subject to sales tax in
Oklahoma. The copies of the material you forwarded appear to be issues of a
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periodical and therefore no sales tax is due on sales of these items. Please refer to
Rule 710:65-13-190.

3) Conference fees including lodging, meals, airport shuttle ride, and seminar
materials for training held on site (Section 6).

Response: Conference fees, even though they cover and include items, which if
purchased from vendors would be subject to sales tax, are not subject to sales tax
when provided as part of a seminar or conference. However, if the organization
makes purchase of tangible personal property or taxable services for use in

providing the goods and services to the conference attendees, it must pay sales tax
on such purchases.

4) Lodging and meals for individuals and families staying in the
or special training or service projects. We are not open to the
public and anyone that stays or eats here is related to the ministry of the
. We do not provide housing and meals to the general public (Section 7).

Response:  The provision of meals and lodging to persons attending special
training or service projects is not subject to sales tax. However, if the organization
makes purchase of tangible personal property or taxable services for use in
providing the goods and services to the conference attendees, it must pay sales tax
on such purchases.

This response applies only to the circumstances set out in your request of March
31, 2000. Pursuant to Commission Rule 710:1-3-73(e), this Letter Ruling may be
generally relied upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent

facts have been accurately and completely stated, and that there has been no change in
applicable law.

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. Copies of the rules
cited are enclosed.

Sincerely,
OKLAHOMA TAX COMMISSION

[}

AN

ichael G. Pillow
Tax Policy Analyst



