
OKLAHOMA'""'"TAx COMMISSION
TAX POLICY AND RESEARCH DIVISION PHONE ( 405) 521. 3133
TONY MASTIN, DIRECTOR FACSIMILE ( 405) 522-0063

April 7, 2000

Re: Our File Number LR- 00 -68; Taxability of advertising services

Dear

This is in response to your inquiry, wherein you asked whether your company
should be paying sales tax on the items listed in your letter relating to advertising. Please
note the pertinent Oklahoma regulations and rules concerning the administration of sales
tax in Oklahoma for advertising, printing and advertising agencies which are set forth
below: 

Advertising

Section 1354( 10) of Title 68 specifically levies a sales tax upon advertising of all
kinds, types and characters, including any an all devices used for advertising purposes. 
Section 1357( 4) of Title 68, exempts from the levy of sales tax advertising space in
newspapers, periodicals, and billboard advertising service, and any advertising through
the electronic media, including radio, television and cable television. 

Printing

Section 1354 ( 5) of Title 68 specifically levies a sales tax upon printing or printed
matter of all types, kinds, or character and, except for services of printing, copying or
photocopying performed by a privately owned scientific and educational library sustained
by monthly or annual dues paid by members sharing the use of such services with
students interested in the study of geology, petroleum engineering..." Additionally, 
Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65 -19 -265 states that " gross receipts accruing from
the sales of printed matter of all kinds are subject to the sales tax ". See part ( g) of the
rule listed above which relates to Newspaper advertising supplement or circulars. 

2501 NORTH LINCOLN BOULEVARD • OKLAHOMA CITY • OKLAHOMA 73194

IT IS OUR MISSION TO SERVE THE PEOPLE OF OKLAHOMA BY PROMOTING TAX COMPLIANCE THROUGH QUALITY SERVICE AND FAIR ADMINISTRATION



Advertising agencies

Oklahoma Tax Commission 710: 65 -19 -2 provides: 

a) Advertising agencies perform a service in formulating ideas and programs for
advertising purposes. All materials purchased by an advertising agency including, but not
limited to, drawing supplies, photographic supplies, and office supplies are consumed by the
agency in performing the service and are subject to sales or use tax at the time of purchase. 
The subsequent transfer of materials to the agencies' clients are not subject to the tax. 
b) Advertising agencies which sell letterhead paper, business cards, etc. shall be subject

to the rules pertaining to printers for said sales. 

I hope that the rules and statutes will clarify Commission policy in the area in
which you have inquired. Should you have further questions or if I may be of further
assistance please do not hesitate to contact this office. 
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Sincerely, 

Brenda J. Sullivan

Tax Policy Analyst


