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September 12, 2000

Re: 
Our File Number LR -00 -019; Sales Tax on maintenance agreement that includes
supplies of consumables. 

Dear

This is in response to your inquiry about the maintenance agreement that is entered intobetween your company and its customers. The agreement includes " consumables, toner, 

developer, photorecptors, and the quantity of supplies included in agreement" . 

The fact that under this agreement items are supplied that are unrelated to the actual
repair or maintenance of the machine, but rather includes consumables that are normally the
responsibility of the lessee to provide, makes this agreement, in effect a supply contract. 
Charges for maintenance agreements where consumables are provided are subject to sales tax
unless the charges for the actual labor and repair parts portion of the agreement are separatelystated. 

Maintenance agreements that do not include the provision that your company is toprovide consumables, but only repair parts and labor would not be subject to sales tax. This
response is based on the provisions of Oklahoma Tax Commission Rule 710: 65- 19- 365( b). 

This response applies only to the circumstances set out in your request of January 13, 2000. Pursuant to Commission Rule 710: 1- 3- 73( e), this Letter Ruling may be generally relied
upon only by the entity to whom it is issued, assuming that all pertinent facts have been
accurately and completely stated, and that there has been no change in applicable law. 

If I can be of further assistance, please feel free to contact me. 

Sincerely, 
OKLAHOMA TAX COMMISSION
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Tax Policy Analyst
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