September 26, 1994

TO:  ALL LICENSES

FROM:  JEAN WILLIAMS, EXECUTIVE DIRECTOR

RE:  DECLARATORY RULING

At the September 8th, 1994, regular meeting of the Board of Governors of the Licensed Architects and Landscape Architects of Oklahoma, the Board unanimously issued the following declaratory ruling:

“Any licensed architect preparing documents that would be considered to fulfill an entire contract with a client (being the end point of service) SHALL sign, seal and date those documents.”

This ruling pertains to the State Architectural Act, know as Oklahoma Statutes, Title 59, Section 46.1 et seq, in particular 46.25, and the Oklahoma Administrative Code (known as OAC), Title 55, Chapter 10, Section 11, subsection 8 through 10.  The ruling is the Board’s official response as to the application or enforcement of its rule or statute to a given set of circumstances.  This ruling shall constitute precedent for the purpose of the Board’s application and enforcement of the rules in this Chapter and statutes until revoked or overruled by the Board or the Courts (OAC 55:10-3-10).  Therefore, the ruling is considered to require mandatory compliance by all licensed architects under this Board’s jurisdiction.  
If you have any question, please contact this office immediately.  Thank you for your cooperation and attention to this matter.

